Fotbar

För dig som springer barfota, är sugen på att övergå till en mer barfota löpning eller helt enkelt är nyfiken på dina fötter.

Jag hjälper dig gärna!

Jag håller till i Timmersdala strax utanför Skövde på natursköna Billingen. Här har jag min studio där vi kan träffas för analys men här finns också många vackra naturskyddade områden att springa i.

Jag har också en lokal i Stockholm alldeles i närheten av Djurgården. Här har du möjlighet att komma till mig för analys eller löpträning. Jag har också Me-movers som ett eget träningsredskap.

Tomas Sandberg heter jag och jag är utbildad löparcoach med fokus på en mer barfota löpning.

MINA UTBILDNINGAR

  • BTR Technique Coach 2015: Certifierad av Lee Saxby Läs mer här!
  • BTR Bulletproof runner 2015: Barfotalöpning – löpteknik
  • Born to run 2015: Barfotalöpning – löpteknik
  • Movement Helath 2014: Barfotalöpning – löpteknik
  • Kullamannen Trail Survival – nov 2014: Utbildning & säkerhet för löparäventyr
  • STAC – okt 2014: Grundtränarutbildning

MIN BAKGRUND

Våren 2013 började jag springa. Jag kom inte så långt, bara 300 meter då min astma hindrade mig.

Efter 3 månaders intensiva försök att komma längre sprang jag 10km på 75min. Mina sjuka lungor hostade upp massor under många långa månader men redan 2014 sprang jag min första ultra, fem mil och 3000 höjdmeter i Kullaberg, ett lopp som hette Ladonia Mountain Memorial. Där fann jag en ny vän som påpekade min löpstil. Han sa ”Byt skor så blir ditt löpsteg ännu bättre”. Där börjar egentligen min löparkarriär på riktigt.

Jag har nu gått på barfotakurser och löpteknikdito och läst vad jag kommit över. Jag springer mestadels helt utan skor, gärna ett par mil.

På denna vägen är det!